Vrste krzna

Krzno je naravna izbira, ki varuje naš planet.

Krznarstvo Eber nudi oblačila in modne dodatke iz različnih vrst krzna, ki se odlikujejo po svojevrstnih lastnostnih in videzu. Krzno je 100% naraven material, saj gre za živalsko kožo; od usnja se razlikuje le po obdelavi. Krzno je toplo, ne povzroča potenja in alergij. Njegova življenjska doba je dolga, tudi po več desetletij, in omogoča različne predelave in popravila. V izdelkih Krznarstva Eber je krzno pokombinirano tudi z drugimi materiali kot na primer z usnjem, volno, kašmirjem, vodoodpornim tekstilom.

Nerc (Mustela vison)
Najpogosteje gojena vrsta z gostim, lahkim krznom širokega razpona naravnih barv od bele do rjave in črne, ki jih poimenujemo z izrazi pearl, violet, sapphire, demi-buff, ranch. Krzno se obdela na razne načine, na primer s striženjem, pletenjem in barvanjem, in je zelo vsestransko.

Srebrna lisica (Vulpes vulpes)
Gojena srebrna lisica je dolgodlaka, gladka in lahka v beli barvi s črnini lisami, kar daje učinek srebrne. Več kot je belih dlak, bolj je krzno svetlo. Običajno jo uporabljamo za ovratnike, manšete in štole.

Modra lisica (Alopex lagopus)
Barve gojenih lisic prehajajo od temnih do svetlih odtenkov sive, lahko pa so tudi v beli, ki jo imenujemo bela ali lisica shadow. Modro lisico pogosto barvajo v številne odtenke, zaradi mehke in goste dlake pa jo po navadi uporabljamo za ovratnike in obrobe, lahko tudi za izdelavo jaken in plaščev.

Rdeča lisica (Vulpes vulpes)
Severnoameriška lisica ima dolgo, mehko rdečo dlako, evropska pa manj košato in svilnato. Uporabljamo jo za izdelavo oblačil in obrob.

Finski rakun (Nyctereutes procyonoides)
Debelo in luksuzno krzno v razponu od bež do rjave in rdečkasto rjave uporabljamo za okrasne obrobe in ovratnike, pa tudi na športnih in moških oblačilih.

Rakun (Procyon lotor)
Ima dolgo dlako s sivimi in črnimi lisami. Uporabljamo ga predvsem za ovratnike, manšete in obrobe.

Nutrija (Myocastor coypus)
Ima gosto, sivkasto podlanko in dolgo sijočo dlako. Barva variira od temno do rumenkasto rjave. Kot dolgodlako ali striženo jo uporabljamo za oblačila in obrobe.

Perzijska ovca (Ovis aries playtura)
Je ena najstarejših udomačenih pasem ovc na svetu. Krzno je mehko z značilnimi valovitimi kodri v črni, sivi, beli, srebrno sivi, roza in rjavi barvi. Po navadi jo uporabljamo za oblačila, ki so v celoti izdelana iz krzna, kot na primer za plašče, jakne in krila, pa tudi za obrobe in podloge.

Tibetanska ovca (Ovis aries steatopyga)
Dolgodlako, kodrasto krzno se pogosto barva v različne barvne odtenke, uporabljamo pa ga predvsem za obrobe.

Činčila (Chinchilla lanigera)
Mehko in svileno krzno je večinoma sive barve, pa tudi črne, bele in bež. Uporabljamo ga predvsem za manjše kose oblačil in dodatke.

Kanadska kuna (Martes americana)
Ima še posebno mehko in razkošno dlako z gosto, svilnato podlanko. Uporabljamo jo za plašče, jakne in dodatke.

Sobolj (Martes zibellina)
Zaradi svoje redkosti, bujne temne barve in svilnate debele dlake je najdražje krzno. Barvna lestvica sega od črno rjave, prek rjave do bledo rumeno zlate. Uporabljamo jo za oblačila, obrobe in štole.
Obiščite nas v našem prodajnem salonu na Wolfovi 6 v Ljubljani ali nas pokličite na 01 42 15 700 ali 031 667 827 in se za svoj termin dogovorite še danes.

VIP Klub

Postanite naša VIP stranka.

Zaupajte nam vaš elektronski naslov in obvestili vas bomo o posebnih ponudbah ter vam podarili kupon za 10% popust v naši trgovini!

* Z vnosom in klikom na gumb 'Pošlji mi kupon' se avtomatsko strinjate s pogoji o varovanju osebnih podatkov in politiko zasebnosti, ki jo v celoti lahko preberem tukaj.

Hvala, ne želim popusta.